Myslete na své zdraví a vyberte si správnou matraci, která vám zajistí pohodlný spánek. Ačkoli si to často neuvědomujeme, spánek je pro nás velmi důležitý. V posteli strávíme téměř třetinu života a právě díky němu regenerujeme své tělo i mysl. Ke klidnému a pohodlnému spánku přispívá především kvalitní matrace. Každý z nás má na matraci jiné požadavky, proto je nabídka matrací tak pestrá a k výběru je třeba přistupovat individuálně.

V dnešní době si můžete vybírat z široké nabídky kvalitních matrací, proto vás provedeme nejmodernějšími typy matracových jader od předního slovenského výrobce Materasso.

Při výběru matrace myslete na její vlastnosti

VISCOPPPER líná pěna

Jedná se o nový typ viskoelastické paměťové neboli líné pěny (dokonale se přizpůsobí křivkám vašeho těla). Tato pěna je vyrobena ze tří přírodních materiálů, a to z turmalínu, mědi a grafitu. Díky těmto materiálům se nejen dobře vyspíte, ale také posílíte svoji imunitu, protože ničí bakterie, viry a plísně. Tato pěna má navíc vynikající tepelnou a elektrickou vodivost a obsahuje až 50 stopových přírodních prvků, které jsou prospěšné pro vaše zdraví.

OXYGEN PĚNA

Název této pěny napovídá, že se jedná o jádro matrace s vynikající prodyšností, a to díky své vzdušné buněčné struktuře. Matrace proto při používání propouští vše, co se na ni dostane, a zároveň snižuje pocení člověka během spánku. Díky této vlastnosti nehrozí, že by se na pěně tvořila vlhkost nebo plíseň. Protože je tato pěna méně klimaticky namáhána, zachová si déle své původní vlastnosti, čímž se prodlužuje její životnost.

HR pěna GREENGEL

Tato HR pěna je vysoce odolná a pružná, takže poskytuje vysoký komfort. Díky své buněčné struktuře je také dobře prodyšná. Je vhodné ji kombinovat s línou pěnou, aby také příjemně hřála.

HR pěna s esenciálním olejem NEROLI

Pokud hledáte matraci a aromaterapii v jednom, tato HR pěna je pro vás ideální. Pěna je napuštěna esenciálním olejem Neroli. Tento esenciální olej se vyrábí z výtažků květů hořkého pomeranče a je oblíbený pro své pozitivní účinky na nervový systém. Právě díky této kombinaci vnese Materasso do vašeho spánku nový rozměr.

Pěna s termoregulačními zónami Thermo-Silver

Pěna, která má termoregulační zóny. Ty při kontaktu s tělem vytvářejí ideální mikroklima. Je vyrobena z PCM mikrokapslí, tedy z materiálu, který mění své skupenství. Díky tomu dochází k akumulaci přebytečného tepla, zatímco pěna si udržuje vlastní konstantní teplotu. Pokud teplota těla spícího klesne, pěna vyzařuje teplo zpět.

Přizpůsobivá pěna AIRGEL

Díky velké struktuře buněk je tato pěna velmi přizpůsobivá a dokonale tak kopíruje tělo spáče. Navíc je dostatečně prodyšná, a tak dostatečně odvádí vlhkost z povrchových vrstev, například pot.

Přírodní matrace Biogreen

Matrace z přírodní pěny Biogreen je příkladem spojení nejmodernějších technologií a přírodních materiálů. Pěna je vyrobena z ricinového oleje a napuštěna extraktem z Aloe vera, který skvěle hubí roztoče a bakterie. Je specifická svou mramorovou strukturou a vyznačuje se tvarovou stálostí, pružností a velkou odolností i při velkém zatížení. Společnost Materasso má výhradní právo na dovoz této pěny na Slovensko a do České republiky.

Paměťová pěna Viscogreen

Paměťová pěna Viscogreen je rovněž vyrobena z přírodního ricinového oleje, výborně odolává změnám teploty a tlaku a zároveň se dobře přizpůsobuje křivkám a polohám těla při spánku. Kromě toho má také antibakteriální vlastnosti.

Levandulová pěna

Podobně jako pěna Neroli využívá tato pěna kombinaci esenciálního oleje a moderní technologie. Levandule působí blahodárně při bolestech hlavy, úzkosti a depresi. Tato bylina působí také jako přírodní a voňavý repelent nebo antiseptikum.

Vysoce elastická pěna EvoPoreHCR

EvoPoreHCR je vysoce elastická pěna vytvořená výzkumníky ve Švýcarsku. Je až o 40 % stabilnější než jiné HR pěny. Struktura pórů této revoluční pěny zajišťuje její pevnost, pružnost a vlastnosti přizpůsobující se tělu. Tyto vlastnosti pěna neztrácí ani po letech používání.

Pěna AventO2 s levandulovým extraktem

Výtažek z levandule a dalších léčivých švýcarských bylin byl do pěny přidán přímo při výrobě, aby byl každý noční odpočinek klidnější. Relaxační účinky bylin vás zbaví stresu a pozitivně ovlivní vaše dýchání.

Antibakteriální pěna SANITIZED

Dokonale chrání tělo před houbami, bakteriemi, plísněmi a nepříjemnými pachy. Složka Sanitized obsažená v pěně je vhodná i pro astmatiky, protože chrání jejich klidný spánek.

Obrázek: SWISS LAVENDER PL. Díky správné volbě matrace si budete užívat klidný spánek každou noc. Zdroj: materasso.cz

Na co je třeba myslet při výběru matrace:

  • účel matrace
  • ideální tvrdost matrace a správný výběr materiálu
  • kdo bude matraci používat (hmotnost, věk, zdravotní problémy)
  • správnou prodyšnost
  • rozměry matrace
  • potah matrace (vhodný je antialergenní a snadno pratelný)
  • současné trendy v oblasti matrací
  • cena versus kvalita

Zobrazení: 12

Přidat komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte být členem stavebnikomunita.cz!

Staňte se členem stavebnikomunita.cz.

Fórum

Od koho poptat dřevěnou terasu od A-Z ?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Anička PLná 21.1.. 1 Odpovědět

Dobrý den, na léto bychom chtěli si nechat udělat kolem domu dřevěnou terasu. Ještě nevíme z jaké dřeviny ale to nám doufám poradí firma. Od koho jste si nechali dělat terasu vy? Spokojenosti? Děkuji.Pokračovat

Z jakého dřeva postavit saunu?

Zahájeno uživatelem Daniel Maxa v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 12. 22, 2023. 2 Odpovědi

Ahoj, stojím před rozhodnutí stavby a zajímaly by mě vaše názory na použití různého dřeva. Děkuji za postřehy.Pokračovat

Jaké kamna do venkovní sauny?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 11. 27, 2023. 1 Odpovědět

Ahoj, doporučte mi pokud máte někdo zkušenost se stavbou venkovní sauny. Váhám mezi elektrickými a těmi na dřevo. Mam se řídit jen cenou?Pokračovat

Popisky: sauna

Podle čeho vybíráte stavební firmu?

Zahájeno uživatelem Lukostav v Stavební práce, stavební materiál a firmy. Poslední odpověď uživatele Martin Kalos 3. 23, 2023. 13 Odpovědi

Zajímalo by mě, jaké faktory hrají roli při výběru stavební firmy.  Zkuste mi odpovědět na tyto otázky a případně nějaké doplnit, pokud jsem na něco zapomnělPoužili byste firmu, kterou si najdete ve…Pokračovat

Svetlotechnikasvetelnotechnické posudky a štúdie na rodinné domy a pozemné stavby

Energetické projektové hodnotenie stavieb a teplotechnické posúdenia.

Snímky

© 2024   Vytvořila Stavebnikomunita.cz | Kontakt: stavebnikomunita.cz@gmail.com |   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby