V nabídce obchodů a studií, které prodávají dveře, se objevuje řada moderních materiálů v mnoha barvách a dekorech se zajímavými vlastnostmi. Přesto patří dřevo stále k nejoblíbenějším a je považované za luxusní materiál, který stárne do krásy. Krásně voní, je příjemné na dotek, dýchá a dobře izoluje. Je snadno opravitelné a údržbou získává luxusní vzhled. Někde vydržely dřevěné dveře i 300 let.

Dřevěné dveře a jejich výjimečné vlastnosti

Uvažujete o dřevěných dveřích, ale stále ještě váháte? Pak vězte, že určitě neprohloupíte, když dáte přednost právě tomuto materiálu, protože dveře z něj mají řadu předností:

Možná se vám teď zdá, že dveře z dřevěného masivu jsou příliš drahé. Jejich životnost je však dlouhá, takže počáteční investice se vám vyplatí. Dřevo stárne do krásy a vydrží desetiletí i déle, protože se dá snadno udržovat a opravovat. Asi jste si všimli nádherných dveří na hradech a zámcích.

Ještě cennější než peníze je zdraví a v tomto případě jsou dřevěné dveře zdravějším řešením než moderní materiály, ze kterých se také dveře vyrábějí. Z těch se totiž mohou uvolňovat škodlivé látky, které trápí hlavně malé děti nebo alergiky. Dřevěné dveře jsou z přírodního materiálu, kde nic takového nehrozí.

Další výhodou dřevěných dveří je, že tlumí hluk a působí jako tepelný izolant, což oceníte zejména, když máte malé děti. Budete mít jistotu, že budou v teple, a zároveň váš sluch bude ušetřen při hlučných dětských hrách.

Na rozdíl od dveří z některých umělých materiálů, které musíte za pár let vyměnit, dveře z masivu stačí přebrousit a naolejovat, navoskovat nebo nalakovat a ony budou ještě krásnější. 

Dřevěné dveře se hodí do každého interiéru

Možná máte smrkové dřevěné dveře spojené s představou starého venkovského stavení, historického domu v centru města, s chalupou na samotě, ale když se o toto téma začnete zajímat více, zjistíte, že se s nimi můžete setkat i v bytovce na sídlišti nebo v moderní novostavbě na předměstí. Hodí se prostě téměř kamkoliv.

Můžete nechat vyniknout přirozenou originální kresbu a rustikální vzhled. V moderních interiérech najdete dřevo překvapivě i v koupelně a interiérové dveře si můžete nechat namořit do zvoleného odstínu a doplnit skleněnými tabulkami v minimalistickém stylu.

Kromě smrkového dřeva, které je u nás nejoblíbenější, se dveře vyrábějí i z jiných druhů dřeva. Někdo má radši voňavou borovici s výraznější kresbou, která se hůř moří, takže je vhodná tam, kde je přírodní vzhled vítán. Dalšími druhy dřeva, ze kterých se vyrábějí dveře, jsou modřín, buk, olše, dub a javor. Každé z nich má trochu jiné vlastnosti, jinou přírodní barvu a kresbu.

Obrázek: Dřevěné dveře budou i po letech krásné. Zdroj: Mand.cz

Dřevěné dveře rustikální i moderní

Dřevěné dveře uspokojí každého zájemce, protože si vybere dveře ve stylu, který mu bude vyhovovat.

V naší nabídce jsou třeba interiérové dveře řady F, u kterých je použito jednoduché profilování a ploché minimalistické výplně, které jsou doplněny opravdu decentní zasklívací lištou. Poctivé řemeslo ruku v ruce s moderními výrobními procesy se hodí do moderních interiérů.

Pro milovníky minimalistického moderního designu je tu také produktová řada G – zcela jednoduché, vysoce elegantní dřevěné dveře, které se stanou nádherným doplňkem moderního bydlení.

Naopak pro milovníky romantických a rustikálních interiérů, nostalgicky zařízených pokojíků, chat a chalup jsou určeny dveře FG, které vynikají výraznou kresbou, bohatě zdobenými profily dveřních vlysů a profilovanými výplněmi. Jsou prostě tím, co okouzlí každou romantickou duši.

Pokud stavíte a nevíte si úplně rady s prostorem a řešením, pak jsou tu ještě posuvné dveře, které vám mohou ušetřit místo a udělat váš interiér originálním. Když se rozhodnete do stavebního pouzdra zasouvat dveře z dřevěného masivu, spojení moderního s klasickým materiálem vytvoří zajímavé vyznění interiéru. Vybrat si můžete buď dveře posuvné do stavebního pouzdra, nebo dveře posuvné na stěnu.

Obrázek: S posuvnými dveřmi ušetříte místo. Zdroj: Mand.cz

 

Dřevěné vchodové dveře jsou vaší vizitkou

Vchodové dveře jsou první, čeho si lidé na vašem domě všimnou, je to hranice mezi světem venku a mezi vaším intimním prostorem uvnitř. Na vchodové dveře mají majitelé nemovitostí ještě jiné požadavky, než aby byly jenom krásné. Musí splňovat i nároky na bezpečnost a tepelnou izolaci.

Dřevěné vchodové dveře jsou klasikou, která se neomrzí a je věčná. Díky své unikátní přirozené kresbě přírodního dřeva jsou stále oblíbené nejen u starších domů a chalup, ale i u novostaveb. Je to materiál, který při dobré péči vydrží hodně dlouho.

Vstupní dveře musí vaši nemovitost taky zabezpečit. K tomu slouží bezpečnostní prvky, jako jsou bezpečnostní kování a odpovídající bezpečnostní cylindrické vložky. Vybrat si můžete vybrat dřevěné vchodové dveře, které můžete osadit do stávající ocelové (nebo jiné) zárubně, a nemusíte nic bourat. Nebo si vybrat i novou zárubeň, do které nové dveře osadíte. Běžně se vyrábí ze smrkového dřeva, ale podle vašeho přání mohou být i z jiného dřeva, které si vyberete.

 

Na jednotlivé typy dveří se přijďte podívat do našeho showroomu, rádi vám poradíme.

Zobrazení: 384

Přidat komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte být členem stavebnikomunita.cz!

Staňte se členem stavebnikomunita.cz.

Fórum

Od koho poptat dřevěnou terasu od A-Z ?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Anička PLná 21.1.. 1 Odpovědět

Dobrý den, na léto bychom chtěli si nechat udělat kolem domu dřevěnou terasu. Ještě nevíme z jaké dřeviny ale to nám doufám poradí firma. Od koho jste si nechali dělat terasu vy? Spokojenosti? Děkuji.Pokračovat

Z jakého dřeva postavit saunu?

Zahájeno uživatelem Daniel Maxa v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 12. 22, 2023. 2 Odpovědi

Ahoj, stojím před rozhodnutí stavby a zajímaly by mě vaše názory na použití různého dřeva. Děkuji za postřehy.Pokračovat

Jaké kamna do venkovní sauny?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 11. 27, 2023. 1 Odpovědět

Ahoj, doporučte mi pokud máte někdo zkušenost se stavbou venkovní sauny. Váhám mezi elektrickými a těmi na dřevo. Mam se řídit jen cenou?Pokračovat

Popisky: sauna

Podle čeho vybíráte stavební firmu?

Zahájeno uživatelem Lukostav v Stavební práce, stavební materiál a firmy. Poslední odpověď uživatele Martin Kalos 3. 23, 2023. 13 Odpovědi

Zajímalo by mě, jaké faktory hrají roli při výběru stavební firmy.  Zkuste mi odpovědět na tyto otázky a případně nějaké doplnit, pokud jsem na něco zapomnělPoužili byste firmu, kterou si najdete ve…Pokračovat

Svetlotechnikasvetelnotechnické posudky a štúdie na rodinné domy a pozemné stavby

Energetické projektové hodnotenie stavieb a teplotechnické posúdenia.

Snímky

© 2024   Vytvořila Stavebnikomunita.cz | Kontakt: stavebnikomunita.cz@gmail.com |   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby