Luxus na dosah: Proč investovat do kvalitních hliníkových pergol a postelí na míru

Nejsme tak bohatí, abychom si kupovali nekvalitní vybavení. Právě tímto heslem se vyplatí řídit během zařizování vašeho bydlení. Investicí do kvalitních materiálů a špičkového zpracování docílíte dlouhé životnosti jednotlivých výrobků a nebudete muset jejich nákup řešit za pár let znovu.

Definice luxusu v dnešní době

Definice luxusního bydlení se v průběhu let přirozeně mění. Zatímco v minulosti byla výsadou například klimatizace, dnes bývá součástí většiny novostaveb. Luxusní nemovitosti bývají charakteristické několika vlastnostmi. Všimnout si u nich můžete například kvalitního zařízení kuchyně a koupelny. Samozřejmostí bývají i špičkové podlahy a kvalitní obložení stěn.

Luxus se však může promítnout i do samotného nábytku. Pokud si pořídíte nejlevnější vybavení z dřevotřísky, s největší pravděpodobností vám příliš dlouho nevydrží a za pár let (nebo dokonce měsíců) pocítíte potřebu jej vyměnit. Kvalitní nábytek přitom kromě odolnosti a designu přináší také pohodlí.

Řeč je zejména o postelích, u kterých platí, že investicí do kvalitního modelu zároveň investujete do svého zdraví. Jelikož spánek má přímý vliv na to, jak se následující den cítíme, dává smysl rozhodnout se pro precizní zpracování postele, respektive matrace.

Hliníkové pergoly na terasu: nejen design, ale i funkce

Jednou ze součástí luxusního bydlení může být i hliníková pergola. Díky ní si budete moct užívat posezení na vaší terase či zahradě za každého počasí. Pokud se navíc rozhodnete pro její zasklení, získáte komfort i pro chladnější měsíce. Získaný prostor poté můžete využít podle vašich potřeb. Někteří dávají přednost venkovnímu posezení pro stolování, jiní se rozhodnou pro nejrůznější designová lehátka a vytvoří si svůj koutek pro relaxaci, meditaci nebo třeba četbu.

Pergoly se nejčastěji vyrábí ze dvou materiálů. Prvním z nich je hliník, se kterým se pojí vysoká kvalita a prakticky nulové nároky na údržbu. V případě znečištění můžete pergolu omýt obyčejnou vodou. Dostupné bývají v nejrůznějších barevných provedeních, aby celek ladil s exteriérem vašeho domova.

Hliníkové pergoly na terasu: nejen design, ale i funkce

Setkat se dále můžete se dřevěnými pergolami na zahradu. Na první pohled potěší jejich přírodní design, na druhou stranu musíte počítat s nutností pravidelné údržby tohoto materiálu. Životnost dřevěných pergol je kratší než v případě hliníkových modelů.

Čalouněné americké postele: inspirace pro luxusní ložnice

Dalším vybavením, do kterého se vyplatí investovat, jsou jednoznačně luxusní postele na míru. Jak jsme již zmínili, spánek má prokazatelný vliv na naše zdraví a na to, jak se následující den cítíme. Pokud je spánek kvalitní, dokážeme si odpočinout nejen fyzicky, ale i psychicky. Můžeme si utřídit myšlenky, zregenerovat a připravit se na další zátěž.

Na poli luxusních postelí jsou jednoznačnými vítězi čalouněné boxspring postele. V porovnání s klasickými postelemi bývají vyšší, díky čemuž usnadňují uléhání i následné vstávání.

Boxspringová neboli kontinentální postel se skládá ze tří částí. První z nich je systém složený z masivního rámu, pružinového systému a dalších kvalitních materiálů. Tato část se zasluhuje o vysokou pevnost postele, odrazovou pružnost a vzdušnost. Druhou částí je hlavní matrace, která by měla být vždy zvolena na míru podle konkrétních potřeb daného spáče. Na závěr se jedná o vrchní matraci (tzv. topper), která ještě umocňuje pocit komfortu během spánku.

Spánkem trávíme velkou část našeho života

V neposlední řadě je předností celočalouněných postelí jejich design. Tyto kusy nábytku působí masivně a stanou se ústředním prvkem vaší ložnice. Místnost dokáží skvěle oživit a dodat jí potřebné kouzlo. Vybírat můžete z nejrůznějších potahů a detailů, díky čemuž si vzhled vaší designové postele můžete přizpůsobit.

Vnější a vnitřní prostor domu společně utváří jeden celek

Při zařizování rodinného domu myslete na jeho interiér i exteriér, díky čemuž vytvoříte celek, který bude působit nejen esteticky, ale také bude perfektně plnit svou funkci.

Zásluhou moderní pergoly z hliníku si budete moct užívat přirozený průchod mezi vnitřním a vnějším prostorem. Po probuzení na luxusní posteli z masivu si tak například na vaší terase můžete vychutnat ranní kávu za každého počasí.

Nábytek zpravidla kupujeme jen několikrát za život a měl by proto vydržet i náročnější každodenní zacházení. Proto výběr jednotlivých kusů nábytku či vybavení neuspěchejte a vždy upřednostněte kvalitní a léty ověřené výrobce. Uvidíte, že se vám to v dlouhodobém časovém horizontu vyplatí.

Zobrazení: 20

Přidat komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte být členem stavebnikomunita.cz!

Staňte se členem stavebnikomunita.cz.

Fórum

Od koho poptat dřevěnou terasu od A-Z ?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Anička PLná 21.1.. 1 Odpovědět

Dobrý den, na léto bychom chtěli si nechat udělat kolem domu dřevěnou terasu. Ještě nevíme z jaké dřeviny ale to nám doufám poradí firma. Od koho jste si nechali dělat terasu vy? Spokojenosti? Děkuji.Pokračovat

Z jakého dřeva postavit saunu?

Zahájeno uživatelem Daniel Maxa v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 12. 22, 2023. 2 Odpovědi

Ahoj, stojím před rozhodnutí stavby a zajímaly by mě vaše názory na použití různého dřeva. Děkuji za postřehy.Pokračovat

Jaké kamna do venkovní sauny?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 11. 27, 2023. 1 Odpovědět

Ahoj, doporučte mi pokud máte někdo zkušenost se stavbou venkovní sauny. Váhám mezi elektrickými a těmi na dřevo. Mam se řídit jen cenou?Pokračovat

Popisky: sauna

Podle čeho vybíráte stavební firmu?

Zahájeno uživatelem Lukostav v Stavební práce, stavební materiál a firmy. Poslední odpověď uživatele Martin Kalos 3. 23, 2023. 13 Odpovědi

Zajímalo by mě, jaké faktory hrají roli při výběru stavební firmy.  Zkuste mi odpovědět na tyto otázky a případně nějaké doplnit, pokud jsem na něco zapomnělPoužili byste firmu, kterou si najdete ve…Pokračovat

Svetlotechnikasvetelnotechnické posudky a štúdie na rodinné domy a pozemné stavby

Energetické projektové hodnotenie stavieb a teplotechnické posúdenia.

Snímky

© 2024   Vytvořila Stavebnikomunita.cz | Kontakt: stavebnikomunita.cz@gmail.com |   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby