Proč se rozhodnout pro hotelové matrace na míru

Jen těžko byste v hotelu hledali důležitější vybavení, než jakým jsou právě matrace. Kvalita spánku vašich hostů velmi úzce souvisí s jejich celkovou spokojeností s pobytem. Proto se vyplatí investovat do kvalitního vybavení, které dosáhne dlouhé životnosti. Řešením mohou být právě hotelové matrace na míru.

Výhody matrací na míru pro hotely

Hotelový pokoj slouží primárně k tomu, aby si v něm hosté odpočinuli. Proto je výběr matrace velmi důležitý. Díky matracím na míru si můžete zvolit takové provedení, které bude odpovídat potřebám vašeho hotelu.

Pětihvězdičkové hotely zpravidla vyžadují o poznání vyšší kvalitu než tříhvězdičkové hotely či penziony. Matrace na míru také umožňují snadné zvolení požadovaného rozměru i výšky. Tímto způsobem tedy můžete matraci vhodně zkombinovat s vaší hotelovou postelí.

Jelikož je matrace v hotelovém pokoji velmi namáhaným vybavením, vyplatí se sáhnout po kvalitním zpracování ze špičkových materiálů. Pamatujte na to, že taková matrace musí ustát vysokou zátěž, a přitom být schopna poskytovat skvělou oporu pohybovému aparátu každého hosta. Z hlediska zpracování se proto dlouhodobé popularitě těší zejména taštičkové matrace dosahující dlouhé životnosti. Měkkou vrstvu poté často tvoří paměťová pěna nebo nejrůznější přírodní materiály (oblíbený je například latex či kokosová vlákna).

Kvalita postelí je pro hosty mimořádně důležitá. Zdroj: Materasso-hotels.com

Proces výroby matrací na míru

Kvalitní matrace se skládá ze 3 částí. Jedná se o její jádro, komfortní vrstvy a potahovou tkaninu. Slovenská firma Materasso k výrobě matrací na míru využívá specializované stroje, které řežou jednotlivé pěny, aplikují lepidlo a šijí potahy.

Na rozdíl od konkurenčních značek se zaměřuje na ruční dodělávání jednotlivých detailů, díky čemuž je zajištěna mimořádná pečlivost. Zároveň tato značka spolupracuje se specialisty na zdravý spánek, díky čemuž při výrobě využívá nejnovější technologie a poznatky.

Výsledkem jsou pečlivě navržené matrace, které se postarají o komfort i toho nejnáročnějšího hosta. Materasso má v nabídce i vrchní matrace na míru a matrace do hotelových přistýlek.

Matraci pro hosty lze maximálně přizpůsobit

Výhodou hotelových matrací na míru je bezesporu skutečnost, že si je můžete maximálně přizpůsobit.

Materiály

Z hlediska výrobních materiálů můžete vybírat hned z několika variant. S každým z materiálů se přirozeně pojí určité výhody i nevýhody. V nabídce najdete latex, PUR pěnu, HR studenou pěnu, línou pěnu, BIO pěnu i pružiny.

Výběr materiálu matrace neodmyslitelně souvisí i s výběrem roštu. Pro pěnové matrace lze doporučit lamelový rošt, pružinové matrace si naopak rozumí s pevným laťkovým roštem.

Tuhost

Kromě toho si můžete vybrat preferovanou tuhost matrace. Některé hotely svým hostům nabízí několik variant, aby dokázaly splnit potřeby široké škály osob. Pořídit tak můžete tužší i měkčí matrace a vždy se informovat o tom, jakou variantu váš host bude preferovat.

Rozměry

Samozřejmostí je možnost výběru požadovaných rozměrů. Kromě těch standardních si můžete nechat vyrobit matraci v prodloužené délce nebo třeba variantu, která bude o poznání širší. Výjimkou nejsou ani atypické matrace na míru. Rozhodujícím faktorem může být také výška matrace. V tomto směru se pro zajištění pohodlí při uléhání i vstávání doporučuje výška okolo 30 cm.

Další vlastnosti

Matraci lze přizpůsobit také specifickým potřebám vašich hostů. Například u osob s bolestí pohybového aparátu mohou být vhodné ortopedické zónové matrace. Osoby trpící nejrůznějšími alergiemi mohou ocenit matraci vyrobenou ze speciálních materiálů s hypoalergenní úpravou.

Matraci na míru si lze maximálně přizpůsobit dle vašich potřeb

Certifikace a kvalita hotelových matrací

O kvalitě hotelových matrací mnohdy svědčí získané certifikáty. Tímto způsobem se tedy můžete snadno přesvědčit, zda vybavení dané značky splňuje zavedené standardy. Certifikace matrací pak může být prodejním argumentem i pro vaše hosty, kteří se jistě poohlíží po kvalitě hotelového vybavení.

Vsaďte i na další vybavení hotelového pokoje

Výběr hotelového nábytku samozřejmě nekončí u volby matrace, respektive hotelové postele. Kromě toho se můžete rozhodnout také pro ladící noční stolky, taburety či křesla. Praktickým a zároveň dekorativním prvkem se stanou také podnožky.

Nezapomeňte investovat rovněž do kvalitních lůžkovin a ložního prádla, díky čemuž si vaši hosté užijí skvělý zážitek během spánku. V hotelovém pokoji je neméně důležitý také dostatek úložného prostoru v podobě skříní, komod či polic.

Závěrem

Výběr hotelové matrace neuspěchejte. Přece jen tímto způsobem můžete ovlivnit, jak budou vaši hosté spokojeni a zda si opravdu naplno odpočinou během své dovolené nebo třeba pracovní cesty. U matrací na míru můžete ovlivnit nejen jejich tuhost, ale i preferovaný materiál a velikost. Nezapomeňte se také informovat o získaných certifikátech a při zařizování myslete také na další hotelový nábytek.

Zobrazení: 19

Přidat komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte být členem stavebnikomunita.cz!

Staňte se členem stavebnikomunita.cz.

Fórum

Od koho poptat dřevěnou terasu od A-Z ?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Anička PLná 21.1.. 1 Odpovědět

Dobrý den, na léto bychom chtěli si nechat udělat kolem domu dřevěnou terasu. Ještě nevíme z jaké dřeviny ale to nám doufám poradí firma. Od koho jste si nechali dělat terasu vy? Spokojenosti? Děkuji.Pokračovat

Z jakého dřeva postavit saunu?

Zahájeno uživatelem Daniel Maxa v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 12. 22, 2023. 2 Odpovědi

Ahoj, stojím před rozhodnutí stavby a zajímaly by mě vaše názory na použití různého dřeva. Děkuji za postřehy.Pokračovat

Jaké kamna do venkovní sauny?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 11. 27, 2023. 1 Odpovědět

Ahoj, doporučte mi pokud máte někdo zkušenost se stavbou venkovní sauny. Váhám mezi elektrickými a těmi na dřevo. Mam se řídit jen cenou?Pokračovat

Popisky: sauna

Podle čeho vybíráte stavební firmu?

Zahájeno uživatelem Lukostav v Stavební práce, stavební materiál a firmy. Poslední odpověď uživatele Martin Kalos 3. 23, 2023. 13 Odpovědi

Zajímalo by mě, jaké faktory hrají roli při výběru stavební firmy.  Zkuste mi odpovědět na tyto otázky a případně nějaké doplnit, pokud jsem na něco zapomnělPoužili byste firmu, kterou si najdete ve…Pokračovat

Svetlotechnikasvetelnotechnické posudky a štúdie na rodinné domy a pozemné stavby

Energetické projektové hodnotenie stavieb a teplotechnické posúdenia.

Snímky

© 2024   Vytvořila Stavebnikomunita.cz | Kontakt: stavebnikomunita.cz@gmail.com |   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby