Americké postele: luxus a komfort ve vaší ložnici

Americké postele se v českých ložnicích těší stále větší popularitě. A není divu. Spojují v sobě totiž maximální pohodlí při spánku, kvalitní zpracování a výjimečný design. Díky této kombinaci si budete užívat komfort během noci a ráno se probudíte odpočati a připraveni na nové výzvy.

Historie a evoluce kontinentálních postelí

Luxusní americké postele (neboli také boxspringové či kontinentální postele) byly vyvinuty v USA, jak ostatně napovídá jejich název. Úplně první boxspringová postel spatřila světlo světa v 19. století. Právě v této době totiž byla odstartována jejich výroba v Americe, odkud se rychle rozšířily do anglicky mluvících zemí a následně i do celého světa. V České republice se americké postele objevily teprve nedávno, okamžitě si však našly své příznivce.

Od tradičních postelí se ty americké liší svou konstrukcí. Hlavní částí je masivní dřevěná konstrukce, která zajišťuje jejich stabilitu, pevnost a dlouhou životnost. V této konstrukci se nachází tzv. boxspring, který tvoří pružiny. Tyto pružiny se přitom vždy přizpůsobí tlaku vašeho těla. Dále se jedná o hlavní matraci, která může být buď taštičková, pěnová, nebo přírodní. Další vrstvou je topper neboli vrchní matrace. Jeho úkolem je zvyšovat komfort během spánku a zároveň působit jako ochrana hlavní matrace.

Charakteristika americké postele

Jak jsme již zmínili, boxspringové postele se skládají hned ze dvou matrací. Právě díky tomu se můžete těšit na mimořádný komfort, který se s nimi pojí. Důležitým rysem je také výška. Americké postele jsou totiž vyšší než klasické postele, díky čemuž usnadňují uléhání i následné vstávání.

V neposlední řadě musíme zmínit také perfektní design. Americké postele již na první pohled působí luxusním dojmem a vy se s nimi budete každý den cítit jako ve špičkovém pětihvězdičkovém hotelu. V závislosti na konkrétním výrobci máte možnost také vybírat z nepřeberného množství potahových látek a design postele si tedy do jisté míry přizpůsobit vašim potřebám. Vzhledu každé postele dominuje výrazné čalouněné čelo. Tato čela jsou přitom rovněž dostupná v různých rozměrech, tvarech i barevných provedeních.

Americká postel má hned dvě matrace pro dokonalý odpočinek. Zdroj: Ferreti.eu

Hlavní výhody vysokých postelí

Americké postele s sebou obecně přináší řadu výhod. I proto jsou v českých ložnicích stále populárnější. Matrace, které se společně doplňují, skvěle reagují na vaše tělo a pohyb během noci. Jejich zásluhou může vaše tělo perfektně regenerovat a vy se lépe připravíte na další den. Jelikož spánkem trávíme velkou část našeho života, vyplatí se přemýšlet nad tím, čím jeho kvalitu můžete podpořit.

Výšku amerických postelí ocení zejména osoby, které mají potíže s pohybovým aparátem. Uléhání a vstávání tato výška usnadní také seniorům.

Díky designu se americké postele stanou ikonickým prvkem každé ložnice. Již při vstupu do této místnosti tedy získáte dojem, že je zařízena luxusním nábytkem a vy se budete cítit každý den mimořádně komfortně.

Vysoké čelo postele pak působí nejen jako designový prvek. Plní totiž také svou praktickou funkci. Jeho přednosti oceníte zejména v případě, kdy si před spaním čtete knihy a potřebujete se pohodlně opřít.

Jak vybrat luxusní americkou postel

Při výběru vysoké americké postele vás zpravidla čeká řada rozhodnutí. V prvé řadě se bude jednat o rozměry. Zvažte, jaká velikost postele se vám do prostoru vejde, případně zda potřebujete prodlouženou či širší variantu postele. Klasický rozměr americké postele je 180x200 cm, může být ale i větší (200x200 nebo 200x220 cm) či menší (120x200 cm).

Díky pestré škále nejrůznějších čalounění si design postele můžete do velké míry přizpůsobit. Záleží tedy jen na vás, zda se rozhodnete pro nějaký výrazný odstín, nebo neutrální variantu.

Důležitým faktorem v rámci výběru je také matrace. Při jejím výběru nezapomeňte zohlednit specifické potřeby každého spáče. Setkat se můžete s různými materiálovými provedeními, přičemž s každou variantou se přirozeně pojí určité výhody i nevýhody.

Vysoké čelo americké postele se stane dominantním designovým prvkem ložnice. Zdroj: Ferreti.eu

Jak na údržbu kontinentální postele

V prvé řadě je třeba myslet na pravidelné vysávání. Díky tomu čalouněnou postel zbavíte prachu a nečistot, které se na ní mohou usazovat. Pokud dojde ke znečištění čalounění, využijte bílý měkký hadřík a obyčejnou vodu. U odolnějších nečistot můžete použít speciální čisticí prostředky určené právě na čalouněný nábytek. Moderní metodou čištění je také využití takzvaných nano houbiček, se kterými se nepoužívá žádný chemický přípravek.

Trendy v designu amerických postelí

Při zařizování ložnice se samozřejmě můžete řídit současnými trendy. Co se týče barevných trendů, v současných ložnicích hraje roli zejména růžová, fialová, cihlově červená až hnědá či námořnicky modrá. Jednotlivé odstíny tedy můžete promítnout do barvy čalounění.

U boxspring postelí je design ovlivněn také jejich čelem. To může disponovat například ozdobným prošíváním, knoflíky nebo třpytivými kamínky.

Závěrem

Jak vidíte, vysoké manželské postele jsou kvalitním kusem nábytku, který si jistě najde své čestné místo v řadě ložnic. Kromě perfektního designu se s nimi pojí i maximální funkčnost. Díky kvalitnímu provedení se vám v takové posteli bude krásně usínat a vaše tělo si dokonale odpočine. Těšit se můžete také na jejich snadnou údržbu.

Zobrazení: 2

Přidat komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte být členem stavebnikomunita.cz!

Staňte se členem stavebnikomunita.cz.

Fórum

Od koho poptat dřevěnou terasu od A-Z ?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Anička PLná 21.1.. 1 Odpovědět

Dobrý den, na léto bychom chtěli si nechat udělat kolem domu dřevěnou terasu. Ještě nevíme z jaké dřeviny ale to nám doufám poradí firma. Od koho jste si nechali dělat terasu vy? Spokojenosti? Děkuji.Pokračovat

Z jakého dřeva postavit saunu?

Zahájeno uživatelem Daniel Maxa v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 12. 22, 2023. 2 Odpovědi

Ahoj, stojím před rozhodnutí stavby a zajímaly by mě vaše názory na použití různého dřeva. Děkuji za postřehy.Pokračovat

Jaké kamna do venkovní sauny?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 11. 27, 2023. 1 Odpovědět

Ahoj, doporučte mi pokud máte někdo zkušenost se stavbou venkovní sauny. Váhám mezi elektrickými a těmi na dřevo. Mam se řídit jen cenou?Pokračovat

Popisky: sauna

Podle čeho vybíráte stavební firmu?

Zahájeno uživatelem Lukostav v Stavební práce, stavební materiál a firmy. Poslední odpověď uživatele Martin Kalos 3. 23, 2023. 13 Odpovědi

Zajímalo by mě, jaké faktory hrají roli při výběru stavební firmy.  Zkuste mi odpovědět na tyto otázky a případně nějaké doplnit, pokud jsem na něco zapomnělPoužili byste firmu, kterou si najdete ve…Pokračovat

Svetlotechnikasvetelnotechnické posudky a štúdie na rodinné domy a pozemné stavby

Energetické projektové hodnotenie stavieb a teplotechnické posúdenia.

Snímky

© 2024   Vytvořila Stavebnikomunita.cz | Kontakt: stavebnikomunita.cz@gmail.com |   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby