Hliníkové brány s sebou přináší výhody v podobě bezpečnosti, vytříbeného designu a kvalitního zpracování. Díky tomu vám budou dělat službu řadu let. Pokud hledáte špičku na trhu v této oblasti, nelze jinak než doporučit společnost Sun System, která má s vývojem a inovací bran dlouholeté zkušenosti.

Nejnovější trendy v designu hliníkových posuvných bran

Hledáte kvalitní posuvnou bránu, která vám bude sloužit po mnoho let? V posledních letech se popularitě jednoznačně těší hliníkové brány. S jejich pomocí navíc docílíte perfektního a moderního designu. Hliníková brána skvěle dotvoří váš hliníkový plot.

Rozhodně přitom neplatí, že byste si v tomto ohledu neměli z čeho vybrat. Pravdou totiž zůstává, že hliníkové posuvné brány jsou stejně jako hliníkové ploty dostupné v nespočtu barevných odstínů. Díky tomu si můžete zvolit přesně tu variantu, která vám bude nejvíce vyhovovat. Kromě minimalistických stylů se těší popularitě například dekory dřeva, díky čemuž lze celek skvěle propojit s okolní architekturou.

S hliníkovými vraty se pojí bezúdržbovost. Zdroj: Sunsystem.cz

Technologie zvyšující bezpečnost a pohodlí

V dnešní době je automatizace běžným prvkem moderních domácností. Vzhledem k tomu mnoho uživatelů ocení, že vjezdovou bránu lze propojit s chytrou domácností. Díky tomu se například po příchodu domů nejen zavře vjezdová brána, ale také se rozsvítí světla či se zatáhnou venkovní žaluzie. Konkrétní nastavení všech funkcí pak pochopitelně závisí na vás.

Moderní vjezdové elektrické brány lze také pohodlně ovládat z vašeho mobilního telefonu. Nemusíte tedy před domem vystupovat z auta. Stačí jen kliknout a brána se otevře. Ovládání brány odkudkoliv může být nápomocné třeba v momentě, kdy jste v práci a chcete pustit kurýra na váš pozemek. Díky tomu vás bude po příchodu doma čekat váš balíček.

Mezi bezpečnostní prvky vjezdových bran patří například ochranný systém elektromotorů, který znemožní otevřít bránu násilím. Vybrané modely také umí detekovat překážky (třeba psa) a automaticky se při zavírání či otevírání zastaví.

Moderní vjezdové brány můžete ovládat i z mobilu. Zdroj: Sunsystem.cz

Výběr správného typu hliníkové brány pro váš domov

Pokud je řeč o hliníkových branách, můžete vybírat z několika typů. Výběr konkrétního řešení vždy závisí na vašich potřebách, přičemž je nutné zvážit jednotlivá pro a proti. S každým typem se totiž přirozeně pojí určité výhody a nevýhody. Pojďme si je představit.

Samonosné posuvné brány

Výhodou této varianty je skutečnost, že je možné docílit volného průjezdu bez jakýchkoliv překážek na zemi. Zároveň tento typ brány nevyžaduje tolik místa ve dvoře jako křídlová brána. V porovnání s kolejnicovými vjezdovými bránami vyžadují ty samonosné méně stavebních úprav, což může znamenat úsporu nákladů a času při instalaci.

Z hlediska nevýhod lze zmínit délku. Pro správné ukotvení a fungování brány je totiž nutné ji prodloužit o jednu třetinu celkové šířky vjezdu. Tento fakt musíte vzít během plánování v úvahu.

Kolejnicové vjezdové brány

Kolejnicové vjezdové brány jsou vhodnou alternativou pro případ, kdy je prostor na odsouvání omezenější. S posuvnými bránami na kolejnici se totiž pojí menší potřeba prodloužení ve srovnání se samonosnými bránami. Rovněž umožňují instalaci i do svahu. V porovnání s jinými typy bran mohou být kolejnicové posuvné brány cenově dostupnější.

Co se nevýhod týče, je třeba zmínit nutnost pravidelné údržby. V prostoru průjezdu se totiž nachází kolejnice, kterou je nutné udržovat čistou. Při otevírání a zavírání jsou tyto brány o něco hlučnější.

Moderní křídlové brány

Pro moderní vjezdové křídlové brány se mohou rozhodnout ti majitelé nemovitostí, kteří mají na pozemku dostatek místa. Jednat se může jak o jednokřídlé, tak i dvoukřídlé brány. I křídlové brány můžete ovládat buď automaticky elektrickým pohonem, nebo manuálně.

Určitá nevýhoda se však přirozeně pojí s tím, že tento typ bran zabírá hodně prostoru. Zároveň toto řešení není vhodné pro svahovité terény.

Budoucnost hliníkových bran

Hliníkové ploty a vjezdové brány získávají v posledních letech stále větší popularitu. Ostatně není se čemu divit. Tento udržitelný materiál s sebou přináší velkou výhodu v podobě dlouhé životnosti a také jednoduché údržby. Hliník si zachovává svůj vzhled po dlouhá léta. Rozhodovat se můžete mezi mnoha barevnými variantami, díky čemuž lze celek perfektně sladit s ostatními prvky vašeho domova.

V posledních letech je také na vzestupu používání moderních technologií při zařizování domova. Proto není divu, že se lidé mnohdy rozhodují pro pořízení elektrického pohonu k bráně.

Závěrem

S hliníkovými elektrickými branami se pojí spousta výhod. Dlouhá životnost materiálu společně s bezúdržbovostí a moderním designem vytváří perfektní kombinaci. Při výběru zvažte, jaký typ brány je pro vás nejvhodnější a jaký prostor máte k dispozici. Z hlediska designu můžete bránu snadno zkombinovat s ostatními prvky vašeho domova.

Zobrazení: 0

Přidat komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte být členem stavebnikomunita.cz!

Staňte se členem stavebnikomunita.cz.

Fórum

Od koho poptat dřevěnou terasu od A-Z ?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Anička PLná 21.1.. 1 Odpovědět

Dobrý den, na léto bychom chtěli si nechat udělat kolem domu dřevěnou terasu. Ještě nevíme z jaké dřeviny ale to nám doufám poradí firma. Od koho jste si nechali dělat terasu vy? Spokojenosti? Děkuji.Pokračovat

Z jakého dřeva postavit saunu?

Zahájeno uživatelem Daniel Maxa v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 12. 22, 2023. 2 Odpovědi

Ahoj, stojím před rozhodnutí stavby a zajímaly by mě vaše názory na použití různého dřeva. Děkuji za postřehy.Pokračovat

Jaké kamna do venkovní sauny?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 11. 27, 2023. 1 Odpovědět

Ahoj, doporučte mi pokud máte někdo zkušenost se stavbou venkovní sauny. Váhám mezi elektrickými a těmi na dřevo. Mam se řídit jen cenou?Pokračovat

Popisky: sauna

Podle čeho vybíráte stavební firmu?

Zahájeno uživatelem Lukostav v Stavební práce, stavební materiál a firmy. Poslední odpověď uživatele Martin Kalos 3. 23, 2023. 13 Odpovědi

Zajímalo by mě, jaké faktory hrají roli při výběru stavební firmy.  Zkuste mi odpovědět na tyto otázky a případně nějaké doplnit, pokud jsem na něco zapomnělPoužili byste firmu, kterou si najdete ve…Pokračovat

Svetlotechnikasvetelnotechnické posudky a štúdie na rodinné domy a pozemné stavby

Energetické projektové hodnotenie stavieb a teplotechnické posúdenia.

Snímky

© 2024   Vytvořila Stavebnikomunita.cz | Kontakt: stavebnikomunita.cz@gmail.com |   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby