Vjezdové brány: jaké typy existují a jaké výhody se s nimi pojí?

Vyberte si kvalitní vjezdovou bránu z hliníku. Její velkou předností je bezúdržbovost a špičkové provedení. Zjistěte, jaké typy bran existují a jaké další výhody se s nimi neodmyslitelně pojí.

Typy hliníkových vjezdových bran

Existuje několik typů hliníkových vjezdových bran, mezi kterými si můžete vybrat svého favorita. S každou možností se přitom přirozeně pojí specifické vlastnosti. Pojďme si je představit.

Hliníkové oplocení je zcela bezúdržbové. Zdroj: Sunsystem.cz 

Vjezdové křídlové brány

Vjezdová křídlová brána je považována za tradiční řešení. Vybrat si můžete buď dvoukřídlé, nebo jednokřídlé provedení. Tento typ brány lze ovládat manuálně nebo pomocí pohonů určených právě pro křídlové brány.

Konstrukce této brány se skládá z rámů brány, které jsou osazeny na pantech instalovaných na hliníkové nosné sloupy (případně na zeď). Rámy dvoukřídlých bran se vyrábí z kvalitních hliníkových profilů. Co se týče barevného provedení, to si lze zpravidla přizpůsobit a vybírat můžete ze vzorníku RAL.

Vjezdové posuvné brány na kolejnici

Pokud hledáte cenově nejdostupnější variantu, bude pro vás ideální volbou vjezdová brána na kolejnici. V tomto případě je přes celý vjezd instalována kolejnice, po níž se pohybuje pojezdová posuvná brána.

Jediným limitem vjezdové brány na kolejnici může být její rozměr. Například u Sun System se jedná o maximální šířku 800 cm a maximální výšku 200 cm.

Vjezdové brány jsou stejně jako křídlové brány opatřeny kvalitní povrchovou úpravou, kterou tvoří vypalované práškové barvy. Případně lze pomocí speciální fólie docílit například vzhledu dřeva, žuly, mramoru a podobně.

Samonosné posuvné brány Premium

Další možností jsou samonosné posuvné brány. S Premium variantou přitom získáte to nejdokonalejší možné řešení. U této samonosné brány se nosné vozíky umisťují mimo vjezd. Díky tomu se v průjezdu nenachází žádná překážka, která by bránila snadnému a pohodlnému vjezdu na pozemek. Vzhledem k velikosti profilu lze tuto bránu použít do maximální šíře průjezdu 13 metrů.

Rámy se i v tomto případě vyrábí z hliníkových profilů, které se svařují za použití speciální technologie. Výsledkem jsou extrémně pevné rámy a zcela neviditelné spáry.

Samonosné posuvné brány Classic

Pokud hledáte cenově dostupnější samonosnou posuvnou bránu, můžete se rozhodnout pro její základní variantu. Tato brána má nosné vozíky rovněž umístěny mimo vjezd, díky čemuž v průjezdu nezůstává žádná překážka a vjezd je naprosto plynulý. Tyto brány se používají do maximální šířky průjezdu 5 metrů.

Stejně jako u prémiové varianty můžete vybírat z mnoha barevných odstínů dle vzorníků RAL nebo se rozhodnout pro aplikaci speciální fólie pro dosažení dekoru dřeva, mramoru a podobně.

K ovládání lze využívat i mobilní telefon. Zdroj: Sunsystem.cz

Výhody a technické informace o hliníkových bránách Sun System

Vjezdové brány Sun System přináší řadu výhod. Předně se jedná o českou výrobu na míru vašim požadavkům. Bez příplatku můžete vybírat z 15 barev. Kromě toho lze vybrat i z různých vzorovaných designů.

Brány používají kompletně nerezový spojovací materiál. Ke spojení rámu se využívá neviditelná technologie TIG. Předností je také rychlá doba dodání a možnost ovládání brány pomocí telefonu, tabletu a počítače.

Montáž posuvné brány

Pokud se pro instalaci vjezdové brány rozhodnete, bude na vás zajistit kompletní stavební práce (např. betonový základ, vjezd apod.). Případně se můžete s tímto požadavkem obrátit na specializovanou firmu.

Vjezdové brány u Sun System bývají dodávány v rozmezí od 8 do 12 týdnů. Případně se termín dodání může lišit v závislosti na zvoleném provedení, barvě a příslušenství. Na pohony posuvných bran poskytuje Sun System 2letou záruku, nicméně je vždy třeba dodržovat pokyny stanovené v uživatelském manuálu.

Údržba a čištění hliníkových bran

Zásadní výhoda hliníkových bran spočívá v jejich bezúdržbovosti. Rovněž vynikají i po stránce odolnosti. Vzhledem k tomu vás toho v rámci jejich údržby příliš mnoho nečeká.

Pokud dojde ke znečištění hliníkové brány (například ptačím trusem, prachem či nečistotami), vystačíte si s mýdlovou vodou a následným oplachem čistou vodou.

Závěrem

Hliníkové brány se v posledních letech těší stále větší atraktivitě. A není divu. Pojí se s nimi totiž kvalitní zpracování, vysoká odolnost a bezúdržbovost. Díky široké nabídce jednotlivých typů vjezdových bran přitom není problém vybrat takovou, která vám bude plně vyhovovat.

Zobrazení: 4

Přidat komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte být členem stavebnikomunita.cz!

Staňte se členem stavebnikomunita.cz.

Fórum

Od koho poptat dřevěnou terasu od A-Z ?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Anička PLná 21.1.. 1 Odpovědět

Dobrý den, na léto bychom chtěli si nechat udělat kolem domu dřevěnou terasu. Ještě nevíme z jaké dřeviny ale to nám doufám poradí firma. Od koho jste si nechali dělat terasu vy? Spokojenosti? Děkuji.Pokračovat

Z jakého dřeva postavit saunu?

Zahájeno uživatelem Daniel Maxa v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 12. 22, 2023. 2 Odpovědi

Ahoj, stojím před rozhodnutí stavby a zajímaly by mě vaše názory na použití různého dřeva. Děkuji za postřehy.Pokračovat

Jaké kamna do venkovní sauny?

Zahájeno uživatelem Ondřej Koba v Pozemek, projekt, stavba na klíč. Poslední odpověď uživatele Daniel Maxa 11. 27, 2023. 1 Odpovědět

Ahoj, doporučte mi pokud máte někdo zkušenost se stavbou venkovní sauny. Váhám mezi elektrickými a těmi na dřevo. Mam se řídit jen cenou?Pokračovat

Popisky: sauna

Podle čeho vybíráte stavební firmu?

Zahájeno uživatelem Lukostav v Stavební práce, stavební materiál a firmy. Poslední odpověď uživatele Martin Kalos 3. 23, 2023. 13 Odpovědi

Zajímalo by mě, jaké faktory hrají roli při výběru stavební firmy.  Zkuste mi odpovědět na tyto otázky a případně nějaké doplnit, pokud jsem na něco zapomnělPoužili byste firmu, kterou si najdete ve…Pokračovat

Svetlotechnikasvetelnotechnické posudky a štúdie na rodinné domy a pozemné stavby

Energetické projektové hodnotenie stavieb a teplotechnické posúdenia.

Snímky

© 2024   Vytvořila Stavebnikomunita.cz | Kontakt: stavebnikomunita.cz@gmail.com |   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby